Aquí podreu veure les receptes, majoritàriament de menjar, que vagi fent, tastant i provant.

Els ingredients utilitzats a les receptes són i seran sempre ecològics, així com l'aigua que s'utilitzi serà sempre filtrada o en defecte, embotellada en vidre.

En totes les receptes es poden adaptar tant els làctics, les farines, els endolcidors, etc. al gust o necessitats de cadascú.

Tingueu en compte que normalment cuino per a dues persones, per tant a la majoria de receptes que publico aquí hi ha els ingredients necessàris per a dos.

dimecres, 18 de maig del 2011

Galetes de xocolata i espelta




Ingredients:

1 ou
1 cullaradeta de bicarbonat
125 grams de mantega
125 grams de sucre de canya
2 cullerades soperes de cacau en pols
farina d'espelta

Procediment:

Posar la mantega tallada a daus en un bol i treballar-la fins que quedi cremosa, un cop així posar tot el sucre i barrejar bé.

Un cop barrejat el sucre amb la mantega afegir-hi l'ou batut i barrejar fins que quedi ben lligat, després afegir les dues cullerades de cacau en pols i la culleradeta de bicarbonat i barrejar-ho molt bé tot.

Un cop tenim aquesta mescla feta hi anem afegint la farina poc a poc fins que la massa deixi d'enganxar-se als dits i al bol.

Quan tenim la massa feta untem la plata del forn, prèviament preescalfat a 220º, amb mantega, agafem porcions de la mida d'una nou, més o menys, en fem una boleta i l'esclafem amb els dits fins fer la galeta, com més imperfecte millor. Anem omplint la plata del forn amb les galetes i un cop plena la posem al forn.

Traurem les galetes del forn quan les vores comencin a agafar un color una mica més fosc, però no deixarem que es torrin massa.