Aquí podreu veure les receptes, majoritàriament de menjar, que vagi fent, tastant i provant.

Els ingredients utilitzats a les receptes són i seran sempre ecològics, així com l'aigua que s'utilitzi serà sempre filtrada o en defecte, embotellada en vidre.

En totes les receptes es poden adaptar tant els làctics, les farines, els endolcidors, etc. al gust o necessitats de cadascú.

Tingueu en compte que normalment cuino per a dues persones, per tant a la majoria de receptes que publico aquí hi ha els ingredients necessàris per a dos.

divendres, 15 de novembre de 2013

Flam de xocolata a la mentaIngredients:

Pel flam:

1/2 litre de llet
4 ous
100 gr de sucre
100 gr de xocolata 56% de cacau
1 culleradeta de menta per infusionar

Pel caramel:

150 gr de sucre

Procediment:

Escalfem una mica de llet (un got per exemple), hi infusionem la culleradeta de menta i reservem.
Desfem la xocolata al bany maria i reservem.
En un recipient barregem els ous, el sucre i la llet restant, un cop ho tenim ben lligat, hi afegim la xocolata desfeta i la llet infusionada amb menta, i reservem.

En una paella, o un cassó, hi posem el sucre per fer el caramel, quan estigui desfet i daurat el traiem, hem d'anar en compte que no se'ns cremi. Un cop el tenim fet el posem dins del motllo on farem el flam, jo faig servir un motllo gran i rodó, d'uns 15 o 20 cm de diàmetre. 

Un cop hi hem posat el caramel i l'hem repartit bé pel fons, hi posem la barreja que tenim reservada amb tots els ingredients, i ho posem dins del forn dins d'una font amb aigua per fer-lo al bany maria, posem primer el motllo amb els ingredients a la font, la font al forn, i després la omplim d'aigua fins a la meitat del motlle mes o menys.

El courem durant 1 hora a uns 150 graus. Un cop estigui fet el posarem a la nevera fins que el servim.

Que vagi de gust!