Aquí podreu veure les receptes, majoritàriament de menjar, que vagi fent, tastant i provant.

Els ingredients utilitzats a les receptes són i seran sempre ecològics, així com l'aigua que s'utilitzi serà sempre filtrada o en defecte, embotellada en vidre.

En totes les receptes es poden adaptar tant els làctics, les farines, els endolcidors, etc. al gust o necessitats de cadascú.

Tingueu en compte que normalment cuino per a dues persones, per tant a la majoria de receptes que publico aquí hi ha els ingredients necessàris per a dos.

dimecres, 26 de setembre de 2012

Tarta de poma





Ingredients:

Per la massa:

200 gr de farina
100 gr de mantega
75 ml d'aigua
1 pessic de sal

Pel farcit:

4 pomes golden petites
sucre moreno


Procediment:

1. Amb la farina, la sal, la mantega i l'aigua fem una pasta brisa, aboquem la farina amb la sal damunt del marbre de la cuina, talleu la mantega a dauets damunt de la farina i barregeu amb les mans, feu un forat al mig de la massa i aboqueu l'aigua i amasseu fins lligar tots els ingredients en una massa elàstica. I la deixem reposar. Escalfem el forn a 200º.

Si us passa com a mi, que no podeu fer l'esforç d'amassar podeu fer 2 coses, o demanar-li a un "pinche" que ens faci la feina, o si teniu una panificadora o una amassadora, fer-ho allí, jo ho faig amb la panificadora aixi:

Poso el programa de fer massa sense enfornat, primer de tot i poso la farina amb la sal i la mantega tallada a daus petits, i deixo que faci... quan la farina i la mantega han quedat unides en tot de grumolls petits, aleshores hi poso l'aigua i deixo que s'uneixi amb la mantega i la farina, quan ja esta tot lligat, ho trec per deixar-ho reposar fora de la panificadora.

2. Pelem les pomes, els hi treiem els cors, es tallem a quarts i els quarts a rodanxes. Omplim la base

3. Untem mantega en el motlle i el folrem amb la massa, fem uns forats amb una forquilla a la base i hi posem les rodanxes de poma, espolvoregem amb sucre pel damunt, al nostre gust, i enfornem uns 20 o 30 minuts, fins que la massa i les pomes estiguin daurades i el sucre desfet.