Aquí podreu veure les receptes, majoritàriament de menjar, que vagi fent, tastant i provant.

Els ingredients utilitzats a les receptes són i seran sempre ecològics, així com l'aigua que s'utilitzi serà sempre filtrada o en defecte, embotellada en vidre.

En totes les receptes es poden adaptar tant els làctics, les farines, els endolcidors, etc. al gust o necessitats de cadascú.

Tingueu en compte que normalment cuino per a dues persones, per tant a la majoria de receptes que publico aquí hi ha els ingredients necessàris per a dos.

dimecres, 8 de juny de 2011

Variant d'empedrat




Ingredients per 2 persones:


1 tomàquet d'amanida (si és petit 2)
1 ceba, si és molt gran mitja
1 pot de 500 grams de fesols blancs cuits
2 ous
1 llauna de tonyina o bonítol
olives verdes i negres al gust
1 cullaredeta de tàperes (opcional)


Per la vinagreta:

- de vinagre:
3 cullerades soperes de vinagre
9 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
sal i pebre al gust

- de llimona:
1 llimona sencera
6 cullerades d'oli d'oliva verge
sal i pebre al gust



Procediment:

Mentre posem a bullir els 2 ous per fer ous durs, tallem el tomàquet i la ceba a dauets petits i ho posem en un bol, i afegim els fesols i ho barregem bé, hi afegim la llauna de tonyina o bonítol, les olives i les taperes (si no en volem no en posem), els ous durs tallats a daus petits també i ho tornem a barrejar. Amanir amb la vinagreta que preferim.

Per la vinagreta:

- de vinagre: posem les cullerades de vinagre i d'oli en un bol (es pot fer, 2 de vinagre i 6 d'oli també, per cada 3 cullerades d'oli 1 de vinagre), la sal i el pebre, barregem bé i ja tenim la vinagreta. (hi podem afegir un parell de culleradetes de mostassa a l'antiga i queda molt bona)

- de llimona: posem el suc de la llimona i les cullerades d'oli en un bol, la sal i el pebre i a barrejar bé.


És una amanida molt complerta que bé podem menjar com a plat únic.