Pel pa de pessic:
150 grams de xocolata
120 grams de farina d'espelta
150 grams de sucre de canya
100 grams de mantega
4 ous
1 culleradeta de llevat en pols
Pel farcit:
melmelada d'albercoc (o del tipus que un prefereixi)
Per l'almívar:
100 grams de sucre de canya
100 ml d'aigua
1 xarrup de rom negre (opcional)
Per la cobertura:
150 grams de xocolata
150 ml de nata per cuinar (pot ser de soja o de civada també)
75 grams de mantega
Procediment:
- El pa de pessic:
1. Desfem la xocolata i la mantega al bany maria i ho deixem temperar. En un bol fondo batem els rovells amb la meitat del sucre. Hi afegim la xocolata i ho batem bé i després hi afegim la farina i el llevat tamisats.
2. Muntem les clares a punt de neu, quan comencin a agafar cos hi afegim la resta del sucre i ho afegim a la massa anterior.
3. Untem un motllo amb mantega , empolvorem amb farina i treiem el sobrant, aboquem la massa i el posem al forn a 180º durant 25 minuts, després d'aquests 25 minuts el posarem a 160º durant 25 minuts més.
- L'almívar i el farcit:
1. Escalfem l'aigua i el sucre durant uns 5 minuts i hi afegim un rajolí de rom. (si no es vol alcohol al pastís, ometre afegir el rajolí de rom)
2. Obrim el pa de pessic i el mullem amb l'almívar amb l'ajut d'una cullera.
3. Untem el pa de pessic amb la melmelada prèviament passada per la batedora i el tanquem amb l'altra meitat.
- La cobertura:
1. Tallem la xocolata a trossets i la posem en un bol amb la mantega.
2. Escalfem la nata fins que arrenqui el bull, la retirem del foc i l'afegim a la xocolata i la mantega a poc a poc, barregem tot bé fins que quedi tot lligat i desfet.
3. Col·loquem el pa de pessic damunt d'una reixa amb un plat a sota i, amb l'ajut d'un cassó, cobrim el pa de pessic amb la xocolata, ens assegurarem de que el pa de pessic quedi ben cobert.
4. Deixarem el pastís 3 hores a la nevera.