1 tomàquet d'amanida (si és petit 2)
1 ceba, si és molt gran mitja
1 pot de 500 grams de fesols blancs cuits
2 ous
1 llauna de tonyina o bonítol
olives verdes i negres al gust
1 cullaredeta de tàperes (opcional)
Per la vinagreta:
- de vinagre:
3 cullerades soperes de vinagre
9 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
sal i pebre al gust
- de llimona:
1 llimona sencera
6 cullerades d'oli d'oliva verge
sal i pebre al gust
Procediment:
Mentre posem a bullir els 2 ous per fer ous durs, tallem el tomàquet i la ceba a dauets petits i ho posem en un bol, i afegim els fesols i ho barregem bé, hi afegim la llauna de tonyina o bonítol, les olives i les taperes (si no en volem no en posem), els ous durs tallats a daus petits també i ho tornem a barrejar. Amanir amb la vinagreta que preferim.
Per la vinagreta:
- de vinagre: posem les cullerades de vinagre i d'oli en un bol (es pot fer, 2 de vinagre i 6 d'oli també, per cada 3 cullerades d'oli 1 de vinagre), la sal i el pebre, barregem bé i ja tenim la vinagreta. (hi podem afegir un parell de culleradetes de mostassa a l'antiga i queda molt bona)
- de llimona: posem el suc de la llimona i les cullerades d'oli en un bol, la sal i el pebre i a barrejar bé.
És una amanida molt complerta que bé podem menjar com a plat únic.