Ingredients:
Per a la massa:
200 g de farina d'espelta
1 pessic de sal
100 g de mantega freda
75 ml d'aigua
Per el farcit:
600 g de carbassons
4 dents d'all
5 cullerades d'oli
sal
4 ous
100 g d'emmental ratllat
1 cullerada ben plena de farina
1/4 l de llet
Procediment:
1. Amb la farina, la sal, la mantega i l'aigua es prepara una pasta brisa, aboqueu la farina amb la sal sobre el marbre de la cuina, talleu la mantega al damunt a daus i barregeu amb les mans, feu un forat al mig de la massa i aboqueu l'aigua i amasseu fins lligar tots els ingredients en una massa elastica, deixar reposar per unes 2 hores. Posem el forn a escalfar a 250º
2. Tallem els carbassons a daus d'uns 3 cm i els alls a lamines, ofeguem els alls i afegim els carbassons, els fregim a foc fort i rectifiquem de sal.
3. Posem la massa al motlle i punxem tot el fons amb una forquilla i posem el carbassó dins i empolvoreu amb el formatge ratllat pel damunt.
4. Dissol la farina amb una mica de llet. Bateu els ous, la farina dissolta, rectifiqueu de sal i aboqueu la barreja damunt del carbassó. Coure la quiche durant 25-30 minuts a la part de sota del forn.