Ingredients:
Per la massa:
200 gr de farina
100 gr de mantega
75 ml d'aigua
1 pessic de sal
Pel farcit:
4 pomes golden petites
sucre moreno
Procediment:
1. Amb la farina, la sal, la mantega i l'aigua fem una pasta brisa, aboquem la farina amb la sal damunt del marbre de la cuina, talleu la mantega a dauets damunt de la farina i barregeu amb les mans, feu un forat al mig de la massa i aboqueu l'aigua i amasseu fins lligar tots els ingredients en una massa elàstica. I la deixem reposar. Escalfem el forn a 200º.
Si us passa com a mi, que no podeu fer l'esforç d'amassar podeu fer 2 coses, o demanar-li a un "pinche" que ens faci la feina, o si teniu una panificadora o una amassadora, fer-ho allí, jo ho faig amb la panificadora aixi:
Poso el programa de fer massa sense enfornat, primer de tot i poso la farina amb la sal i la mantega tallada a daus petits, i deixo que faci... quan la farina i la mantega han quedat unides en tot de grumolls petits, aleshores hi poso l'aigua i deixo que s'uneixi amb la mantega i la farina, quan ja esta tot lligat, ho trec per deixar-ho reposar fora de la panificadora.
2. Pelem les pomes, els hi treiem els cors, es tallem a quarts i els quarts a rodanxes. Omplim la base
3. Untem mantega en el motlle i el folrem amb la massa, fem uns forats amb una forquilla a la base i hi posem les rodanxes de poma, espolvoregem amb sucre pel damunt, al nostre gust, i enfornem uns 20 o 30 minuts, fins que la massa i les pomes estiguin daurades i el sucre desfet.
Si us passa com a mi, que no podeu fer l'esforç d'amassar podeu fer 2 coses, o demanar-li a un "pinche" que ens faci la feina, o si teniu una panificadora o una amassadora, fer-ho allí, jo ho faig amb la panificadora aixi:
Poso el programa de fer massa sense enfornat, primer de tot i poso la farina amb la sal i la mantega tallada a daus petits, i deixo que faci... quan la farina i la mantega han quedat unides en tot de grumolls petits, aleshores hi poso l'aigua i deixo que s'uneixi amb la mantega i la farina, quan ja esta tot lligat, ho trec per deixar-ho reposar fora de la panificadora.
2. Pelem les pomes, els hi treiem els cors, es tallem a quarts i els quarts a rodanxes. Omplim la base
3. Untem mantega en el motlle i el folrem amb la massa, fem uns forats amb una forquilla a la base i hi posem les rodanxes de poma, espolvoregem amb sucre pel damunt, al nostre gust, i enfornem uns 20 o 30 minuts, fins que la massa i les pomes estiguin daurades i el sucre desfet.